Descoperă Secțiunea de Excelență a Elevilor: Locul în care talentele strălucesc și reușitele sunt sărbătorite! Aici, elevii noștri remarcabili vor fi prezentați cu mândrie, oferindu-ne o privire în lumea lor plină de realizări academice, artistice, sportive și științifice. Explorează poveștile lor de succes, află despre premii și distincții obținute și inspiră-te de la acești tineri excelenți care reprezintă viitorul nostru luminos. ​

dl1

Dabu Ioana-Mirabela

   La Școala Gimnazială Nr. 3 Siliștea-Snagovului, sub atenta coordonare a doamnelor profesoare Călarașu Geanina și Avram Luminița se conturează pasiunea de a studia literatura limbii române, dar și dragostea pentru religia ortodoxă, prin talentul și dedicarea unei tinere eleve, Dabu Ioana-Mirabela, din clasa a VII-a. Acest articol nu este doar unul despre succes școlar, ci despre o pasiune profundă pentru limba și literatura română, care a propulsat-o către competiții naționale.

     Pe 2 iunie 2022, Ioana-Mirabela a cucerit etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, obținând locul I, o realizare care nu doar că îi atestă măiestria lingvistică, dar și sensibilitatea și înțelegerea profundă a textelor literare. Acest succes i-a deschis poarta către etapa națională a Olimpiadei, desfășurată la Târgoviște, unde participarea ei a marcat-o ca pe o prezență valoroasă în peisajul olimpiadelor la nivel național.

     Eforturile și talentul Ioanei-Mirabela au fost recunoscute și în cadrul Concursului național de Competență și Performanță în educație, unde a fost distinsă cu Diploma de merit pentru competență și performanță la limba și literatura română, obținând premiul II. Această distincție subliniază nu doar cunoștințele ei vaste, ci și capacitatea de a le aplica în mod creativ și original.

     Participarea la Olimpiada de “Lectură ca abilitate de viață”, în anul școlar 2022 – 2023, i-a adus o mențiune la etapa județeană, demonstrând încă o dată că lectura nu este pentru ea doar o cerință școlară, ci o veritabilă pasiune. La fel, participarea la Olimpiada “Universul cunoașterii prin lectură” și obținerea locului III la etapa județeană evidențiază dorința sa de a explora și înțelege lumea înconjurătoare prin prisma cărților.

     Chiar și în domeniul spiritualității, Ioana-Mirabela a excelat, primind premiul III la Olimpiada de religie, etapa județeană pentru cultul ortodox, pe 18 martie 2023. Aceasta demonstrează diversitatea intereselor sale și capacitatea de a integra înțelepciunea literaturii cu cea a tradițiilor spirituale.

     Dabu Ioana-Mirabela este, fără îndoială, o laudă vie adusă educației. Prin dedicarea, talentul și realizările sale remarcabile, ea reprezintă o sursă de inspirație pentru tinerii de pretutindeni, amintindu-ne că pasiunea pentru cuvântul scris este un drum spre excelență și recunoaștere.

Translate »